Bakkertjes op reis

Vervolg

Zuid Afrika

Ingecheckt en klaar om te gaan maar eerst nog een ontbijt😃

KLM591 AMS - JNB

Vlucht prima verlopen en met de shuttlebus naar het hotel. Daar 1e nacht lekker geslapen.

De volgende ochtend ontbeten en op naar de airport om ons busje op te halen

 


Onderweg naar Normanns safaris bush lodge

Vandaag een lange rit. Rond de 520km. Vlaktes, bergen met naaldbossen, dichte mist in de wolken, maar ook bavianen langs de weg, wrattenzwijnen, 2 giraffen, antilopen,

Vechten met de huisleeuw


Dag 3 Phalaborwa Kruger park

Vamorgen rustig begonnen. Alsnog even een middag safari geregeld. 1300lt werden we opgehaald met een jeep. Niet verwacht maar heel veel gezien. Impala’s, giraffen, olifanten, hyena’s, honing dassen, buffels, waterbuffel, steenbok, zebra’s, arenden met een witte kop, en een hele kleurige vogel. Thuis net na sunset. Nu effe chillen. 

Scène uit Titanic


Zo we zijn weer online

We zijn van Phalaborwa naar Hazyview gereden. Daar met z’n vijven in een wat ouder huisje gezeten. Op een hele steile helling, het huis stond deels op palen.  Verder prima. Weer het Krugerpark in gegaan. Weer bizar veel dieren gezien. We dachten dat je die alleen in kenya zou zien maar in zuid Afrika heb je ook alles. Heel veel olifanten, maar nu ook leeuwen gezien, kudu’s, buffels, te veel om op te noemen. Aan het einde van de dag naar Talamati bush camp gereden. Ruim 35km van de geasfalteerde weg af op een vreselijke hobbelige zandweg naar een omheind kamp in the middle of nowhere. Groot hek er om heen met schrikdraad en een groot hek met een wildrooster. Een grote waterput en een grote poel met water waar constant allerlei dieren naartoe kwamen. Deze periode (winter) regent het bijna niet. Alle rivieren staan droog op een enkeling  na. Voordeel is dat alle dieren naar die plekken komen waar water is. Zebra’s olifanten, gnoe’s, van alles. En je hoorde helemaal niks. Geen auto’s, geen vliegtuigen niks. Alleen oerwoud  geluiden, klotsend water van de olifanten die dronken, gegrom van diezelfde olifanten, krekels...

En het was vanaf 1800 pikdonker. Alleen één lamp scheen op de drinkplaats. Er waren twee uitkijk hutten waarbij je over de omheining kon kijken. Dus je zag de olifanten zo aan je voorbij lopen. Ze maakten helemaal geen geluid bij het lopen. Heel apart. De kinderen zijn met z’n drieën nog een nacht safari gaan doen. Ze wilden een luipaard zien. En wat denk je? Lukt ze ook nog!!

Vandaag (maandag) weer gereden en nog meer gezien. Net buiten het kamp op een smalle weg drie olifant stieren. Kwamen op de weg naar ons toe lopen. Ik kon geen kant op! En ze kwamen maar dreigend dichterbij. Oren wijd. Strakke blik op ons. En shit een andere auto achter ons busje....

In z’n achteruit, rijden, nog verder, nog verder. Gelukkig kregen die lui achter ons het ook op hun heupen dus die reden ook achteruit. Ik denk wel 150m. 

Eindelijk liep die voorste olifant stier de kant in. Even gewacht en toen weer vooruit en er langs. Behoorlijk spannend kan ik je vertellen! Nou dat is het even voor vandaag. Nu weer in hazyview maar in een ander b&b. Shingalana guest house. Erge aardige mensen weer. Overal trouwens. Valt me reuze mee. 

Nou even wat plaatjes en morgen meer. 


Vandaag 14 aug Hazyview - Swaziland

Kwamen nog twee collega’s met hun zoon tegen die 5 min voor ons binnen kwamen in hetzelfde guest house. Belachelijk. Vanmorgen vertrokken uit shingalana guest house naar Swaziland.

Onderweg heel diverse landschappen. Dennenbossen tot grand canyon achtige  stukken tot alpenachtige bergen. Op drie plekken gestopt. Een hoog plateau met een hele steile klifwand “Gods window” daarna naar  de watervallen van “Lisbon falls” en tenslotte naar “Three Rondavels viewpoint” erg mooi en erg hoog. Uiteindelijk door naar de eindbestemming van vandaag. Swaziland. Vreselijke stukken weg onderweg naar Swaziland.  Eigenlijk geen weg. Eerst hele grote gaten in het asfalt, daarna kilometers achter elkaar hobbels gaten kuilen stof wegen. Kon je niet normaal rijden. Drama. Koste veel meer tijd dan uitgerekend. Dus het laatste stuk in donker. Heel veel mensen lopen hier langs de kant van de weg. Bloedlink. Hele stukken geen verlichting en soms gewoon koeien die oversteken. Een tegenligger met slecht licht. Kortom ik ga niet meer in donker rijden. Te link gewoon. Nu in een lekker hotel voor twee dagen. Happy valley hotel. 

Zal weer proberen wat foto’s te uploaden. Wel lastig want WiFi niet overal even tof. 


Vandaag in Swaziland naar het Mlilwane wildlife sanctuary geweest en daar een show bezocht in mantenga cultural village. Ik zal er wat foto’s opzetten

in de middag hebben wij bij het zwembad gehangen


Gisteren Swaziland naar St Lucia. Hier hebben we drie nachten.

Een lange rit van Swaziland terug over de grens van Zuid-Afrika naar St Lucia. 

Stempeltje halen de grens over weer het kantoor in etc. Maar goed, alles weer gelukt. Waarom St Lucia? Hier heb je mangroven met veel nijlpaarden, krokodillen en in het park hier vlak bij ook neushoorns. Dus gisteren beetje gekeken waar en wanneer we iets konden doen. Bij een zuid Afrikaanse blanke vrouw geweest die een heel groot hangbuikzwijn had. Ze runt een b&b en je kunt er tripjes boeken. Vreselijk gelachen om haar verhalen. Toen uit eten, erg goed trouwens, en toen terug naar het hotel. Vanmorgen begonnen met een boottrip over de rivier. Veel nijlpaarden en een paar krokodillen gezien. Toen even wat souvenirs gekocht en geluncht. En naar een wasserette om wat kleding te laten wassen. Vanmiddag het park in gereden en gelukkig ook de neushoorns gezien die nog op ons lijstje stonden. Maar ook buffels, gnoes, bavianen, groene meerkat en een wrattenzwijn. Daar ook nog naar het strand gereden. Flinke golven van de Indische oceaan. 

Morgen naar een ander park waar ook alles rondloopt. 

Nu nog even wat foto’s. 

Foto van mijn foto


St Lucia zaterdag, bakken met regen. Dagje toeren.

De dag begon koud en het hoosde. Dus maar besloten om te gaan rijden naar Hluhluwe Imfolozi game reserve. Al doende klaarde het iets op tot een spatje motregen. In het park hangen vaak kaarten met magneetjes waar de dieren gezien zijn. Toch weer de nodige beesten gezien. Spotted hyena, olifant, twee neushoorns, kudu’s, buffels en overal impala’s. Maar die zie je sowieso overal. Op de terugweg nog een kerel die in de kant lag maar met zijn hoofd half op de weg. In de regen. Bijna over hem heen gereden. Idioot. S’avonds voor de derde en laatste keer gegeten in restaurant  “Braza”. Erg lekker gegeten en erg aardige personeel. Vandaag inpakken en wegwezen naar een voorstad van Durban. Nu weer even wat foto’s. 

Aapje kwam op balkon

Jessicas B&B in Umhlanga